Ring nu på +45 70 20 48 38 - og få et tilbud.
Menu

5 rekrutteringsstrategier som kan gøre en forskel

Er klassiske jobsamtale død? Ikke endnu. Der eksisterer dog mange alternativer, som du kan vælge at benytte dig af, når du skal rekruttere nye medarbejdere. Dette indlæg giver dig et overblik over 5 alternative interview former til den klassiske jobsamtale.

1 Situationsbestemt Interview

Denne form for interviews tager udgangspunkt i, hvad kandidaten vil foretage sig i en bestemt situation ude i fremtiden fremfor I fortiden.

Under interviewet skal kandidaten med andre ord tage udgangspunkt i en eller flere problemstillinger, og her fortælle, hvad de ville gøre i situationen. Du stiller problemstillinger og kandidaten kommer selv med et bud på hvad han / hun ville gøre I den enkelte situation.

EX. Hvordan vil du klare en situation, hvor du skal fortælle …

– Din chef at du ikke er enig i denne made et projekt bliver udført på?
– Din chef at arbejdet du skal udføre ikke bliver færdig til tiden?
– Din kunde at der vil være en uges forsinkelse på projektet?

Lyst til at blive klogere på rekruttering? Tilmeld dig Conscribo’s nyhedsbrev!

2. Gruppeinterview

Denne form er en meget omkostningseffektiv måde at interviewe kandidater på. Interview formen vil give din virksomhed mulighed for at evaluere kandidaten på flere fronter Ex. Tøj, attitude og kropssprog. Ligeledes får du mulighed for at vurdere kandidaternes evne indenfor kommunkation, problemløsning og lederpotentiale.

Topkandidaterne vil herefter blive inviteret til en individuel jobsamtale.

3. Videointerview

Video interviews er ligeledes omkostningseffektive, de sparer tid både for kandidaten, men også for den ansatte. Traditionelt tænkende ansatte har især brugt videointerviews, i forbindelse med geografiske udfordringer. Disse kan dog også bruges i situationer hvor man efterfølgende gerne vil ind og analysere, hvordan medarbejderens kropssprog viser sig at være i forskellige situationer. En anden fordel ved videointerviews kunne være muligheden for at lade andre kollegaer se interviewet efterfølgende.

Conscribo er specialister i global rekruttering => Vi tiltrækker de store talenter!

4. Beskæftigelsestest

Beskæftigelsestest evaluerer, om kandidater besidder den fornødne kompetence og viden til at indtræde en given rolle i virksomheden. Der er gennem tiderne udført mange forskningsresultater der har vist, at resultaterne af kognitivt-baserede vurderinger (fx matematik færdighed eller ordforråd) er meget præcise når man skal forudsige fremtidige job-præstationer, hvor disse færdigheder er afgørende for succes.

5. Videnstest

Videnstesting bliver brugt til at teste kandidaters viden i forhold til specifikke færdigheder, som er et must for at kunne udføre et specifikt job med succes. I modsætning til beskæftigelsestest vil denne type interviews typisk blive anvendt, når nye medarbejdere skal besidde færdighederne fra start og ikke først skulle læres op i dem efter ansættelsen. Certificeringer, autorisationer m.m. er alle eksempler på videnstest. I nogle tilfælde kan denne type videnstest også være en prøve, hvor kandidaten indsættes i jobbet og han / hun så ansættes på baggrund af resultaterne. Disse ”prøver” kan løbe fra få timer til en hel dag.

Ikke alle typer test vil være lige relevante til alle typer ansættelser, men skal vurderes fra gang til gang.

Står du og skal rekruttere? Lad Conscribo tiltrække de største talenter til dine stillingsopslag.

No comments yet.

Skriv et svar